søndag, 11. februar, 2018
 • Velkommen til Vassfjellet
  Velkommen til Vassfjellet
 • Snow
  Snow
 • Den nye Fjellheisen
  Den nye Fjellheisen
 • Ski
  Ski
 • Snowboard
  Snowboard
 • Kveld
  Kveld

Få universitetsbyer har et alpint skisenter på størrelse med Vassfjellet.
Når vi dertil har studentvennlige priser, er Vassfjellet et populært utfartssted for Trondheims 30000 studenter.

Studentrabatt gis til alle på videregående og høyskole med gyldig studentbevis.

"Cheap Friday"

100,- minus på 4 timers kort (voksenpris) hver fredag bortsett fra jul og påske.

10% studentrabatt

Til studenter med gyldig studentbevis mandag til fredag.

 

NYTTIG INFO FOR NYE, "UKJENTE" STUDENTER:

Idet vi ikke er et turistanlegg og vår markedsføring kun er rettet mot Trøndelag, vil nye studenter fra andre landsdeler kjenne mindre til oss enn f.eks Oppdal og Åre. Men de fleste finner ut etter hvert at for dags- eller kveldsturer er Vassfjellet (710 m.o.h.) med sine 5 heiser, 460 m fallhøyde, og offpiste og velpreparerte bakker med 3km snøanlegg mer enn godt nok. Hele 4km flomlysbakker åpne alle hverdagskvelder. Med årlig ca 70000 besøkende er Vassfjellet Trondheimsområdets best besøkte vinteridrettsanlegg og ca landets 12 best besøkte regnet i antall besøkende. Kun 20-25min. med bil fra Gløshaugen, ta E6 sørover over Heimdal, følg så skilt Klæbu/Vassfjellet (10km).

For løssnø-entusiaster er Vassfjellets nære beliggenhet en stor fordel, nært nok til en spontan-tur når nysnøen ligger der innbydende, og ikke måtte vente til helgen når løssnøen er "oppbrukt" eller blåst bort. Som navnet tilsier er Vassfjellet nedbørrikt og har hyppigere snøfall enn andre alpinanlegg i vår landsdel, ifølge en studie foretatt ved SINTEF/NHL, gjennomsnitt 9 store snøfall på 20-25cm årlig! Det er en stor fordel at bakkene er lune fordi de er østvendte og skjermet av fjellet og skogen for vestavinden, så løssnøen fyker ikke lett bort eller blir skavlete.

I tillegg har vi Midt-Norges største snøanlegg, utvidet til 49 snøkanoner, med 33 toppmoderne automatstyrte kanoner. I alt kan 4 km bakker dekkes med kanonsnø.  

På kveldstid er vi ett av landets best besøkte alpinanlegg, åpent alle hverdagskvelder mellom nyttår og påske.

4 av 5 heiser kan være åpne med flomlys. Det er mye klubbtrening på kveldstid, alpint hovedsaklig i Midtlia, snowboard/freestyle på onsdager. For øvrig er det lite løypestikking onsdager, og ingen på fredager.

NTNUI telemark/alpin og snowboard trener her.  Telemarkmiljøet har vært blant de beste i verden, med i alt 6 verdensmestere gjennom tidene til Freidig og NTNUI(NTHI). Flere av landets toppløpere  innenfor alpint og snowboard kommer herfra, bl.a. Trine Bakke (VM bronsje 2000) for tiden er Markus Nilsen (EC) på Alpinlandslaget og Kjersti Østgård Buaas (OL-bronsje 2006), Lisa Wiik, Linn Haug og Torstein Horgmo (X-games vinner bigjump 2008, sølv 2009) er på snowboardlandslaget.